In deze blog geef ik jullie een kijkje in wat ik eet tijdens een druk werkweekje. Mijn dagen bestaan voornamelijk uit laptop werk, afspraken en presentaties. Dat betekent dat ik dagen op pad ben, maar ook dagen thuis werk. Door deze afwisseling, krijg je een goed beeld van wat ik zoal eet binnen- en buiten de deur! Goed om te weten: ik eet zoveel mogelijk vegetarisch en hanteer de 80/20-regel, wat betekent dat mijn voedingspatroon voor 80% uit onbewerkte producten bestaat en voor 20% uit bewerkte producten.

Maandag

Ontbijt: ik startte de week met een lekkere smoothiebowl die ik maakte met 2 bevroren bananen, 1/2 bevroren mango, 4 eetlepels Griekse yoghurt, 1 schep eiwitpoeder en een scheutje water. Om dit lekkere ontbijtje af te maken, verdeelde ik er granola, kokosschaafsel en kaneel overheen.

Snack: na twee uurtjes lekker gewerkt te hebben, maakte ik een cappuccino met havermelk voor mezelf. Daarbij nam ik een blokje pure chocolade met zeezout en amandelen.

Lunch: tijdens de lunch had ik een gezellige en inspirerende afspraak bij Bagels & Beans. Hier ging ik voor de Awesome Prana bagel met een chai latte. Lekker!

Snack: in de middag had ik een afspraak staan. Echt tijd voor een uitgebreide snack, was er daarom niet. Ik at een appel en wat ongezouten noten die ik in mijn tas had zitten.

Diner: op maandagavond volg ik altijd een les bodypump. Ik vind het fijn om daarvoor een maaltijd met flink wat koolhydraten te eten, zodat ik er zeker van ben dat ik lekker kan knallen en voldoende energie heb. Vanavond stond er daarom een pasta pesto op het menu. Voor deze pasta pesto heb je nodig: spaghetti, ui, knoflook, champignons, courgette, prei, pesto, zuivelspread, Parmezaanse kaas, belegen kaas, peper en zout én verse basilicum. Je maakt het door de groente te bakken in een scheutje olie en ondertussen de spaghetti te koken. Als de groente lekker gebakken zijn, voeg je de zuivelspread, pesto en kaas toe. Laat dit even op middelhoog vuur staan. Tot slot giet je de spaghetti af en voeg je deze toe met de verse basilicum. Echt een aanrader!

Snack: nadat ik voldaan op de bank plofte na het sporten, sloot ik de dag af met een lekkere yoghurt bowl. Als toppings gebruikte ik blauwe bessen, granola, noten en kaneel.

Dinsdag

Ontbijt: vandaag begon ik de dag met mijn andere lievelingsontbijt, namelijk havermout. Ik maak dit inmiddels al 5 jaar volgens hetzelfde recept en ben er nog steeds niet op uitgekeken. Wat ik doe is het volgende. Ik stop 55 gram havermout in een pannetje met 10 gram rozijnen, 1 tl kaneel en 350 ml water. Dit laat ik op middelhoog vuur pruttelen en roer ik af en toe door. Zodra het de (voor mij) juiste structuur heeft, stop ik het in een kommetje en verdeel ik er toppings overheen. Vandaag ging ik voor banaan, pindakaas, kaneel en kokosschaafsel.

Snack: ook vandaag weer een cappuccino met havermelk. Ik zat nog lekker gevuld van de havermout, dus nam er niks bij.

Lunch: vandaag lunchte ik thuis. Dan duik ik graag de koken in voor een lekkere salade of afbakbroodjes. Vandaag werd het een bulgursalade met falafel, cherry tomaatjes, champignons, ui mozzarella, sla, kruiden en olie.

Snack: er lag nog een halve banaan in de koelkast, dus die sneed ik door het midden en belegde ik met pindakaas, noten, granola en kokosrasp. Daar dronk ik nog een cappuccino bij.

Diner: één van mijn favorietjes… Zoete aardappelfrietjes met truffelmayo, gebakken groente en een kaasschnitzel.

Snack: hetzelfde yoghurtje als gister, maar dan met peer in plaats van blauwe bessen.

Woensdag

Ontbijt: de smoothiebowl van maandag viel zo goed in de smaak, dat ik besloot hem vandaag weer te maken. Dit keer wel met andere toppings, namelijk met blauwe bessen, frambozen, granola, hennepzaad, lijnzaad en kokosschaafsel.

Snack: ik werkte vandaag een dagje op kantoor bij #workmode. Gedurende de ochtend at ik niks, maar dronk ik wel een hoop lekkere theetjes.

Lunch: als lunch at ik 3 geroosterde boterhammen met pindakaas en banaan. Yum! 

Snack: op kantoor heb ik standaard een voorraad Rawbite repen liggen. Lekker, voedzaam en makkelijk! De repen zijn vegan, glutenvrij en lactosevrij. Ook bevatten ze geen toegevoegde suikers. Ideaal dus als je nog een middagje door wilt knallen. Daarbij at ik een appel en maakte ik een lekkere cappuccino voor mezelf.

Diner: toen ik voldaan thuiskwam, stonden er heerlijke wraps op me te wachten. Deze vulde we met gebakken groente, vegan gehakt, cottage cheese, chili saus en geraspte kaas. Een goede basis voor weer een les bodypump!

Snack: een yoghurtje met kokos yoghurt, blauwe bessen, aardbeien, granola, kaneel, noten en kokosschaafsel.

Donderdag

Ontbijt: vandaag stond er een dagje presentaties en afspraken op de planning. Dat betekent veel autorijden en dus eten meenemen. Op dit soort dagen vind ik het lekker om extra vroeg op te staan zodat ik wel de tijd heb om te genieten van een lekker en voedzaam ontbijtje. Je raadt het al… HAVERMOUT!

Snack: tussen de afspraken door nam ik in de ochtend een appel.

Lunch: omdat ik weet dat ik op dit soort dagen veel focus en energie nodig heb, had ik gisteravond al een lekkere salade gemaakt. Deze bestond uit zoete aardappel (in frietjes vorm uit de airfryer), sla, tomaat, mozzarella, zaden, komkommer en zongedroogde tomaatjes. Ik nam los een bakje homemade yoghurt dressing mee. Deze dressing maakte ik met 2 el Griekse yoghurt, 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 tl olie en peper en zout.

Snack: vanochtend voordat ik vertrok, stopte ik nog snel een lekkere Rawbite reep in mijn tas. Die smikkelde ik op de terugweg naar huis op. 

Diner: eenmaal thuis werd ik verrast door aardappeltjes uit de airfryer (#lievelings). Daarbij aten we een vega kipschnitzel en een salade met o.a. gemende sla, fetakaas, noten, cranberries, zongedroogde tomaatjes en bosui.

Snack: na het eten besloot ik de indrukken van de dag te verwerken tijdens een lesje bootcamp. Toen ik thuiskwam en voldaan op de bank plofte, werd ik verrast met een heerlijke Bossche Bol. 

Vrijdag

Ontbijt: ik begon de vrijdag met een lekkere smoothie gemaakt van 1 bevroren banaan, 2 handjes bevroren bessen, 1 handje spinazie, 1 el pindakaas, 4 el Griekse yoghurt, 1 tl kaneel en een scheutje water.

Snack: er stond een thuiswerk dagje op de planning vandaag. Rond een uur of 11 kreeg ik trek in iets. Na een kijkje in de (koel)kast, wist ik wat het was. Een grote volkoren cracker met boter en een plak kokosbrood (#heaven). Daarbij dronk ik weer een stuk of 3 theetje gedurende dit ochtend.

Lunch: op donderdag staat er bij ons op de markt altijd een kraam die de lekkerste afbakbroodjes verkoopt. De vriezer was vandaag dus weer goed gevuld. Voor de lunch besloot ik daarom te gaan voor een afbak bagel die van binnen gevuld is met een soort kruidenboter. Deze belegde ik met avocado, cherry tomaatjes en een gekookt eitje. Daarnaast nam ik nog een wat kleiner broodje met hummus, kaas, tomaat en komkommer.

Snack: thuiswerken betekent non-stop toegang tot de keuken met lekkers. Ik besloot een lekkere smoothie te maken. Het recept vind je hier!

Diner: na een drukke week hadden m’n vriend en ik zin in wat makkelijks en lekkers. Tijdens ons bezoekje aan de supermarkt besloten we voor het lasagne verspakket te gaan van Albert Heijn (onze favoriet) en een pot Ben & Jerry ijs. Dit smikkelde we samen lekker op op de bank.

Snack: ‘s avonds nam ik nog wat van mijn favoriete nootjes (oven roasted pinda’s met honing)!

Zaterdag

Ontbijt: zaterdagochtend staat meestal in het teken van niksen. Dat betekent onszelf verwennen met een lekkere yoghurtbowl en Netflix serie.

Snack: als snack nam ik een plak bananenbrood met witte choco protein crème en een cappuccino.

Lunch: omdat de dag vooral bestond uit relaxen, spelletjes en lezen, had ik niet heel veel trek. Ik ging voor twee volkoren boterhammen met muhammara en een gebakken eitje met tomaat en kaas.

Snack: theetjes, theetjes en nog meer theetjes.

Diner: een week terug heb ik de vega gyros van Vivera ontdekt. Ik vind deze echt heerlijk, zeker omdat ze al voorgekruid zijn. We maakten vanavond daarom ciabatta met zuivelspread, gyros, geraspte kaas, gebakken uien en champignons, tomaat en sla. Daarbij aten we een pompoensoepje. Heerlijk! 

Snack: tijdens Wie is de mol genoot ik van een bakje peanut butter popcorn.

Zondag

Ontbijt: ik begon de dag met een pre run smoothiebowl met banaan, blauwe bessen, frambozen, een schep kokos eiwitpoeder, 4 el Griekse yoghurt en een scheutje water. Als toppings nam ik kokosyoghurt, granola, kokosschaafsel, noten, kaneel en pindakaas.

Snack: na het rennen verwende ik mezelf met een Rawbite reep en lekkere cappuccino.

Lunch: een week zonder pancakeparty, is een week niet geleefd. Ik gebruikte mijn favoriete beslag recept bestaande uit 1 ei, 1 eiwit, 50 ml Griekse yoghurt, 50 gram bloem, 1 tl kaneel en 1 tl bakpoeder. Als toppings ging ik voor kokosyoghurt, banaan, granola, kokosschaafsel, pindakaas en kaneel.

Snack: na de smoothiebowl en pancakeparty zat ik flink vol. Daarom nam ik ‘s middags alleen een cappuccino met havermelk.

Diner: om de week af te sluiten, maakte ik twee heerlijke Magioni pizza’s die ik met mijn vriend deelde. De ene bodem belegde ik met tomatensaus, mozzarella, pesto, tomaatjes en rucola. De ander met tomatensaus, mozzarella, zuivelspread, ham, prei en champignons.   

Dat was hem dan. Mijn eetdagboek tijdens een werkweek. Zoals je hebt kunnen zien hanteer ik een balans die past bij mij. Ik kan onwijs genieten van salades, smoothiebowls en yoghurtjes, maar vind een Bossche Bol, zak popcorn of kazige lasagne net zo bij mijn leefstijl horen. 

Uiteindelijk gaat het erom hoe je je voelt en waar jij je goed bij voelt. Voor mij werkt dit. Haal er inspiratie uit, neem eruit mee wat je wilt, maar neem het niet klakkeloos over. Wat voor mij werkt, werkt niet voor jou!

Mocht je ergens vragen over hebben, dan kan je altijd een reactie hieronder achterlaten of een mailtje of berichtje sturen.