Jamie Oliver, wie kent hem niet? Ik in ieder als geen ander. Zo kijk ik met plezier zijn programma’s op 24 Kitchen, heb ik twee boeken van hem in de keuken staan en ben ik van de week ook in zijn restaurant geweest om zijn kookkunsten te proeven.

Ik heb het altijd al een bijzondere man gevonden met een mooie visie, maar na het etentje in zijn restaurant, ben ik al helemaal om. De smaken, de sfeer, de bediening, het verhaal achter de producten, alles klopte gewoon!

Toen ik een week geleden uitgenodigd werd voor een healthy tasting in Jamie’s Italian in de markthal van Rotterdam, was mijn keuze snel gemaakt. Sterker nog, voordat ik het wist, hing ik al met mijn neus boven zijn heerlijke truffel risotto en zat de eerste hap van de EPIC brownie tussen mijn kiezen!

In deze blog neem ik je mee door een avondje vol lekkers. Ben je klaar voor een tour door de smaakvolle wereld van Jamie?

VOORGERECHT

De insteek van de avond was een healthy menu tasting, of beter gezegd: het was de bedoeling dat ik een aantal gezonde maaltijden van de menukaart koos om te proeven. Super leuk!!

De keuze voor het voorgerecht was al vrij snel gemaakt. Bij binnenkomst in het restaurant kwam er namelijk een plank met allerlei lekkers voorbij, die ik maar al te graag wilde proeven. Zo gezegd, zo gedaan.

Samen met Jordy, mijn broer met wie ik Jorellafit run, besloten we een plank voor twee personen te bestellen met daarbij een kleine salade die bestond uit onder andere fetakaas, avocado, wortel, waterkers, munt, granaatappel en een aantal zaden.

Iedere hap smaakte anders en dat maakte het mega lekker. Dat Jamie weet wat lekkere kruiden- en smaakcombinaties zijn, is iets wat zeker is!

Op de plank lag onder andere buffelmozzarella, gegrilde groente, een koolsalade, bruschetta met roomkaas en een soort dun crackertje met een puree van pompoen en andere groente.

HOOFDGERECHT

Omdat Jordy en ik te veel lekkere dingen op de menukaart zagen staan die we wilde proeven, vroegen we of we ook wat minder ‘gezonde’ maaltijden mochten kiezen. We waren namelijk heel benieuwd naar de truffel risotto en de gemarineerde kip met citroen, Parmezaanse kaas, champignonsaus en meer lekkers.

Uiteraard was dit geen probleem. Tijdens het wachten op het hoofdgerecht, kwam er af en toe al een vlaag aan truffel voorbij. Manmanman, dit kon niet anders dan lekker worden. En ja hoor, de geur had inderdaad gelijk. De truffel risotto was echt onwijs lekker, zeker in combinatie met de kip (lees: de lekkerste kip die ik ooit gegeten heb).

Aangezien het bord risotto een flinke portie was, zaten we na het hoofdgerecht al flink gevuld. Maar hé, een diner is niet compleet zonder toetje..

TOETJE

Toen we de dessertkaart in ons handen kregen, was onze keuze snel gemaakt: de epic brownie met karamelijs en popcorn en de white chocolate cheesecake. Daarbij nam ik een cappuccino en Jordy een espresso.

De dag ervoor waren we wezen eten bij Pickles in Utrecht waar we ook twee heerlijke toetjes op hadden. We waren erg benieuwd of dit het kon overtreffen.

Als witte chocolade lover was dat voor mij niet zo heel moeilijk, want wauw, wat was die cheesecake lekker. De witte chocoladesmaak was goed aanwezig en de structuur was ook heerlijk!

De brownie was niet te vergelijken met die van de dag ervoor. Deze was namelijk warm en geserveerd met ijs. Ja, pure foodporn als je het mij vraagt.

CONCLUSIE

Jamie heeft zijn kookkunsten met de maaltijden in zijn restaurant maar weer dubbel en dwars bewezen. Je merkt gewoon heel erg dat er tot in detail is gewerkt om de juiste smaakcombinaties op tafel te toveren.

Mocht je binnenkort een keertje in Rotterdam zijn, dan is een bezoekje aan dit lekkere en gezellige restaurant zeker de moeite waard. Vergeet dan niet een plekje voor het toetje te bewaren, want geloof me: dat wil je!!

Hebben jullie nog andere hotspots in Rotterdam die ik echt moet proberen? Laat het me dan vooral weten, want dan ga ik daar ook snel een keertje langs.

Ps. Mocht je opzoek zijn naar andere hotspots in Rotterdam? Check dan deze of deze blog eens!