Ben jij je motivatie voor sporten even helemaal kwijt na de kerstdagen (of misschien al langer)? Wacht dan niet tot het nieuwe jaar. Morgen beginnen is namelijk net zo makkelijk als op 1 januari! Uiteraard wel met de handige manieren hieronder die ervoor zorgen dat jij jouw motivatie zo weer terug gevonden hebt! 

Zelf zit ik op dit moment in een soort sport-boost waar ik niet uitkom. Of beter gezegd: ik ben ontzettend gemotiveerd om elke dag te knallen. Uiteraard doe ik dit niet, later in deze blog lees je waarom! 

Laten we snel naar de super makkelijke manieren gaan die jou de komende dagen gaan helpen met het terugvinden van je motivatie! 

1. VERANDERING IS THE KEY

De kans is groot dat jij je motivatie verloren bent doordat je al een langere tijd op dezelfde manier traint. Niet zo gek ook, want alles wat je voor een langere tijd doet, gaat vervelen (op enkele uitzonderingen na dan: het posten van blogs en foto’s op Instagram verveelt bij mij bijvoorbeeld nooit :-)). Maar als we het over sporten op eenzelfde manier hebben, kan ik mij ook aansluiten bij de groep die het gaat vervelen! 

Zo heb ik lang volgens een strict schema getraind waarbij de focus lag op weinig herhalingen en veel kracht. Leuk voor in het begin als je veel progressie boekt, maar als je op een gegeven moment bij een bepaald plateau komt, merkt dat je conditie achteruit gaat en zonder lach de gym uitloopt, wordt het toch allemaal wat minder. 

Op zulke momenten is het belangrijk (tenzij je voor een bepaald doel traint, zoals een fitnesswedstrijd), om even wat anders te zoeken waar je wel weer energie van krijgt. Zo heb ik nu geen vast plan, maar stel ik steeds van tevoren een leuke workout op met veel variatie: 

Ik wissel oefeningen met weinig herhalingen en zware gewichten af met oefeningen met veel herhalingen en weinig gewicht of zelfs alleen mijn eigen lichaamsgewicht. 

Op deze manier gaat het alles behalve vervelen & hoppel ik steeds met een glimlach de sportschool uit! 

2. VERWEN JEZELF MET EEN NIEUWE OUTFIT

Klinkt misschien heel stom, maar het werkt echt! Wanneer ik alleen al een nieuwe outfit pas, krijg ik al zin om te trainen. Gisteren kreeg ik toevallig een nieuwe outfit van Myprotein en raad eens: ik trok het aan en kon niet wachten tot het tijd was om te sporten!

Ik krijg veel vragen over mijn sportkleding: Waar koop ik het? Vallen de broeken lang, want ik heb ook lange benen? Welke maat heb je? Schijnt het door? Etc.

Ik beantwoord deze vragen daarom meteen even in deze blog, zodat jullie allemaal de antwoorden hebben! 

MINI Q&A

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de afgelopen 2 jaar zelf geen sportkleding meer heb gekocht. Ik krijg namelijk veel kleding en het is dus gewoon simpelweg niet nodig. Ik weet wel dat ik zelf ook bij deze merken zou bestellen als ik het zelf zou moeten betalen! 🙂

Over het algemeen heb ik een aantal favorieten als het op sportkleding en dan met name broeken aankomt. Op nummer één staat al twee jaar Lilybod! Het fijne aan deze broeken is dat ze lekker hoog zijn, niet slijten, niet doorschijnen en niet afzakken. Ook in de was blijven ze super mooi. 

Op nummer twee staat Myprotein. Voor Myprotein geldt ook dat ze niet afzakken of doorschijnen. Of ze lang mooi blijven, moet ik nog testen, want ik heb er gister pas voor het eerst in gesport! 

Op nummer drie staat Womensbest. Ook hele fijne broeken, maar wel net wat minder dan de twee bovenstaande merken. De broeken van Womensbest zakken soms namelijk ietsje af. Wel schijnen ook deze niet door en blijven ze ook gewoon mooi na het wassen! Ik ga tijdens mijn volgende bestelling de nieuwe high waist broek bestellen, dus ik ben heel benieuwd hoe die zit en of die afzakt! 

Voor tops heb ik eigenlijk niet heel veel verschillende merken. Ik draag 9 van de 10 keer mijn sport BH van Victoria’s secret met een wijd sporttopje van Womensbest eroverheen. Als ik de sport BH van VS niet draag, draag ik er één van Womensbest.

3. BEGIN KLEIN

Als je besluit om weer te gaan trainen, start dan klein. Ga niet van 0 keer per week naar 7 dagen per week. Neem genoegen met 2 tot 3 keer in de week en bouw het dan langzaam op naar 4 tot 5 keer per week als je dat wilt.

Als je eenmaal de motivatie hebt, is de kans groot dat je het liefst zo vaak mogelijk gaat. Ik heb dit zelf ook gehad, maar geloof me, dat ga je sowieso niet volhouden. Zorg er gewoon voor dat het geen ‘moeten’ wordt, maar dat je steeds uitkijkt naar een workout!

4. MAAK EEN PLAN

Naar de sportschool gaan zonder een idee te hebben wat je daar gaat doen, maakt het vinden van motivatie al stukken lastiger. 

Als jij van tevoren een leuke workout klaar hebt liggen, weet ik zeker dat je sneller van de bank af komt! Op Youtube en Instagram vind je ontzettend veel filmpjes voor inspiratie. Combineer hier een aantal oefeningen van & klaar is kees!

In deze blog vind je een voorbeeld van een workout voor je lower body! 

5. DENK POSITIEF

Ik kan het niet… Ik weet niet wat ik moet doen… Ik krijg toch nooit spiermassa… Ik word toch nooit zo strak als al die Insta fitgirls…

Allemaal gedachtes die onzin zijn en je direct uit je gedachte moet zetten! Ten eerste kan iedereen sporten, een plan opstellen met of zonder hulp van een coach, spiermassa opbouwen of strakker worden. En ten tweede moet je jezelf nooit met anderen vergelijken en al helemaal niet met foto’s van Instagram die 9 van de 10 keer door photoshop en 10 bewerkingsapps zijn gegaan! 

Jij kan alles zolang je er maar in gelooft!!

Zet negatieve gedachtes om in positieve gedachtes, werk hard voor je doelen, verwen jezelf met een nieuwe outfit, maak leuke workouts & heb geduld, dan weet ik zeker dat jij net als ik binnen no-time een sport-boost krijgt en niet te stoppen bent. 

You can do it,

Estrella