Zoals je misschien wel weet ben ik een echte breakfast lover. Niet zo heel gek dus dat ik mega enthousiast werd toen ik hoorde dat Alpro een Breakfast Guide ontwikkeld had. 

In deze blog leg ik uit wat de Alpro Breakfast Guide precies inhoudt en deel ik een receptje die mijn verwachtingen overtroffen heeft!

ONTBIJTROUTINE

Iedereen heeft zo zijn ontbijtroutine. De één neemt rustig de tijd om te ontbijten en staat er gerust een halfuurtje eerder voor op, de ander propt snel wat in zijn of haar mond voordat de school- of werkdag begint en weer een ander ontbijt helemaal niet. 

Zelf ben ik iemand die altijd de dag plukt, de tijd neemt voor ontbijt (op dit moment het liefst onder een kleedje op de bank met een lekker tijdschriftje of vlogje erbij) en het leuk vind om nieuwe receptjes uit te proberen. Deze kenmerken sluiten volgens de Alpro Breakfast Guide perfect aan bij de RISE&SHINERS! 

Ik heb dan ook al twee heerlijke receptjes geprobeerd van de RISE&SHINERS waaronder de Amandel Quinoa Laagjes en Amandel-Chia-Pudding. 

ALPRO BREAKFAST GUIDE

Zoals ik al zei, heeft iedereen een andere ontbijtroutine. Alpro heeft hier wat leuks voor bedacht. Ze hebben namelijk verschillende persona’s gemaakt waar ontbijtrecepten aan gekoppeld zitten. Op deze manier hoef je niet zelf opzoek te gaan naar iets wat bij jou past en kan je in no-time aan de slag!

Ben jij benieuwd of je tot de Active Soul, Snoozers, Lovers, Multitaskers of Rise & Shiners behoort en welke recepten daarbij horen? Klik dan hier om de Alpro Breakfast Guide gratis te downloaden.

AMANDEL-CHIA-PUDDING

Dan is het nu tijd voor één van de recepten die ik de afgelopen dagen probeerde: de Amandel-Chia-Pudding.

Normaal gesproken zou ik hier zelf niet 1, 2, 3 voor kiezen, maar dat heeft meer te maken met het feit dat ik de geur van quinoa tijdens het koken niet lekker vind. Toch besloot ik gewoon aan de slag te gaan en het te proberen. 

Wat bleek? Ik vond het mega lekker! Het heeft wat weg van een warm appeltaartje met gesmolten slagroom (de plantaardige variatie op yoghurt in dit geval). 

Ingrediënten: 

– 250 ml Alpro Amandeldrink Ongezoet
– 32 gram Alpro Mild & Creamy Naturel
– 32 gram ongekookte quinoa, kaneel en een snufje zeezout
– 1/4 eetlepel geschaafde amandel
– 1/2 appel zonder klokhuis in stukjes 
– scheutje honing
– optioneel: handje rozijnen (dit staat niet in het recept, maar lijkt mij wel een hele lekkere toevoeging!)

Bereidingswijze:

1. Kook de quinoa en voeg de kaneel en het zeezout toe.
2. Schenk de Alpro Amandeldrink Ongezoet in een andere steelpan en verwarm
op middelhoog vuur.
3. Maak in een weckpot laagjes van quinoa, geschaafde amandelen, appel en een
Alpro Mild & Creamy Naturel.
4. Schenk de warme Alpro Amandeldrink Ongezoet over de laagjes quinoa.
Besprenkel met warme honing.

CONCLUSIE

Zoals je ziet is het een heel eenvoudig receptje. En ik heb goed nieuws, want dat zijn alle recepten uit de Alpro Breakfast guide

Ik ben heel benieuwd welke persona het beste bij jou past en of je een receptje gaat proberen, dus laat het vooral weten in de reactie’s hieronder 🙂 

Liefs,

Estrella

Ps. Deze blog is geschreven in samenwerking met Alpro.