Hi allemaal! Als je mij al langer via Instagram volgt, weet je dat ik actief aan krachttraining doe. Ik krijg hierover veel vragen en daarom leek het mij leuk om in deze blog een aantal veelvoorkomende vragen te beantwoorden.

UPPER LOWER SPLIT

Sinds September 2016 sta ik 4 keer per week in de sportschool. Voor die tijd ging ik het liefst 6 à 7 dagen per week een workout knallen, maar ik kwam er al snel achter dat dit averechts werkte. Ik gaf mijn lichaam namelijk geen/te weinig rust wat ervoor zorgde dat de gewenste resultaten, ondanks het harde werken, uit bleven.  

Na een tijdje realiseerde ik me dat ik niet op de meest effectieve manier aan het trainen was en dus besloot ik om een nieuwe workout plan op te stellen. Dit nieuwe workout plan deelde ik op op basis van een upper lower split wat in mijn geval betekende dat ik twee keer per week mijn upper body (armen, borst, rug, schouders en buik) trainde en twee keer per week mijn lower body (benen, billen en kuiten). 

Dit doe ik nu nog steeds. Ik start mijn workouts altijd met compound oefeningen zoals de squat, leg press, deadlift of bench press. Na 2 tot 3 oefeningen schakel ik vervolgens over op 2 tot 3 isolatie oefeningen. Hierbij kan je denken aan de leg curl, leg extension, barbell curl en dumbbell lateral raise. 

Ik vind de combinatie tussen compound en isolatie oefeningen heerlijk. Het geeft mij een enorm voldaan gevoel en ik merk dat mijn lichaam er iedere week weer sterker van wordt! 

Wat doe jij om in shape te blijven?